Afgelopen november was een topmaand voor me. Niet alleen financieel, maar vooral voor wat betreft de grote verscheidenheid aan leuke en interessante opdrachten. Dít is wat ik wilde, dit is wat ik miste toen ik een volle werkweek doorbracht achter de PC en de telefoon. Op zich leuk werk, maar ik kende het wel en het gaf me niet de gelegenheid de andere talenten te benutten die ik heb, de andere ambities na te jagen die ik koester.

Op de Westfrisiaweg bij Zwaag, die geopend wordt door minister Cora van Nieuwenhuizen en gedeputeerde van Provincie Noord-Holland, Elisabeth Post

In januari 2016 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en in maart van dat jaar ging ik minder werken bij mijn werkgever, NH Media, om werk te maken van mijn overtuiging dat ik het allerbest op mijn plek ben als ik de verbinder ben tussen een onderwerp en een gehoor, in wat voor constellatie dan ook. En het gaat hartstikke lekker. Ik zuig me vol met de energie die het me geeft om die talenten en ambities de ruimte te geven. Ik word voortdurend beter en heb interessante en tevreden opdrachtgevers. Gestaag groeien ze in aantal en verscheidenheid, met afgelopen maand als, ik hoop voorlopig, hoogtepunt. Ik geniet met volle teugen… Als ik een beetje smokkel en de avond van 31 oktober meetel, was ik de afgelopen maand:

  • in een kerk om een boeklancering met feest te (bege)leiden
  • in een advocatenkantoor om een klein rolletje te spelen in de nieuwe speelfilm “Wat is dan Liefde”
  • in een regiocollege als dagvoorzitter van een startersdag voor ondernemers
  • op de Politieacademie om de Politieonderwijsraad te begeleiden in het opstellen van een visie op het toekomstig politieonderwijs
  • in Tuschinski en EYE Film om tijdens IDFA Q&A’s te leiden met documentaire-regisseurs
  • in een ziekenhuis om een symposium te leiden voor een jubilerende Cliëntenraad
  • op een zelfbouwmarkt om gesprekken te modereren tussen ervaren zelfbouwers en zich oriënterende “wensbouwers”
  • op een bewonersavond van Gemeente Amsterdam om emoties en uitwisseling van informatie en standpunten in goede banen te leiden
  • op een snelweg die door een gedeputeerde en een minister geopend werd, om met een verslag vanaf locatie via een livestream de genodigden die enkele kilometers verderop warm en droog in een grote bouwkeet stonden, van de handelingen getuige te laten zijn.

En ik realiseer me: dit is waar ik moet zijn. Hier ben ik op m’n sterkst. In het bij elkaar brengen van twee partijen, in het mogelijk maken van een gesprek, door te zorgen voor focus en richting; in het soepel en energiek te laten verlopen van een bijeenkomst, door te zorgen dat een draaiboek gehandhaafd wordt met ruimte voor verandering, maar zonder dat het uit de klauwen loopt en zaken niet aan bod komen.

Met Nicolas Philibert in EYE Film. Na de Q&A van zijn nieuwe film “De Chaque Instant”

Dit is waar ik moet zijn en wat voelt dat goed. Dus dank aan alle opdrachtgevers, met wie ik zo graag samenwerk! En welkom opdrachtgevers die me nog niet gevonden hebben: ik vind het op voorhand al interessant om kennis met jullie te maken en ik verheug me er op samen aan de slag te gaan… Arend de Geus

Copyright: GVB

Als één op de zes reizigers het openbaar vervoer (OV) wel eens mijdt vanwege een gevoel van onveiligheid; is er dan een probleem of gaat het dan eigenlijk juist wel goed? En waardoor wordt die sociale onveiligheid dan veroorzaakt en is het gevoel terecht. En terecht of niet: wat valt er aan te doen?

Het GVB doet er van alles aan om de sociale veiligheid te waarborgen. En het neemt concrete maatregelen om de veiligheid te vergroten, zoals het verbannen van contant geld bij het reizen. Maar werken die maatregelen ook? Dat liet het onlangs onderzoeken. En dat is voor het eerst dat dat gebeurt. Nog niet eerder is er zo’n onderzoek geweest. Hoe ervaren de reizigers de veiligheid van het Amsterdamse OV? Over de uitkomsten van dat onderzoek ga ik in gesprek met de onderzoeker, beleidsmakers van het GVB en gebruikers van het OV.

Kom ook, laat je informeren en praat mee, bij: De Mobiele Stad #5: Sociale veiligheid in het OV

Donderdag 19 april, 20.00 uur, Pakhuis de Zwijger

Op 21 maart zijn er in heel Nederland gemeenteraadsverkiezingen.

Daarmee bepalen we ieder in onze eigen gemeente de koers die we op willen gaan. Een van de thema’s die belangrijk zijn binnen gemeente Amsterdam, is mobiliteit: de stad groeit enorm, met grote uitdagingen op het vlak van bereikbaarheid als gevolg. Ik schreef er hier eerder al over.

Welk mobiliteitsbeleid moet Amsterdam ontwikkelen? Dat is zo makkelijk nog niet gezegd. Daarom praten we daar samen over in Pakhuis de Zwijger. Met inleidingen door deskundigen, visies van politici en jouw mening vanuit de zaal.

Kom meepraten op dinsdag 13 maart, 20.00 uur. Meer info en aanmelden hier!

Ik ben benieuwd: waarvoor ga jij naar de markt? Of waarom ben je afgehaakt?

(c) Robert Bovee

Ze staan onder druk: de Amsterdamse markten. Te weinig variatie in het aanbod en te weinig bezoekers. Samen vormen ze een neerwaarste spiraal. De gemeente ziet het gebeuren en wil er iets aan doen. Daarvoor schreef zij de Marktvisie 2018-2026. Die ligt tot 26 februari ter inspraak.

Dinsdag 20 februari leid ik er een avond over in Pakhuis de Zwijger: “Talk of the Town: Amsterdam zonder markten”. Kom meepraten. Want een Mokum zonder markt: dat kan toch niet! Of wel…

 Het eerste wapenfeit van 2018: mijn website is online. Waar ik eerst vooral via LinkedIn en Facebook deelde wat ik allemaal voor mooie klussen doe, gaat nu deze plek centraal staan. Daar verheug ik me enorm op.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties: is ie duidelijk of mis je onderdelen? Laat het me weten, bijvoorbeeld via de handige chat-optie rechtsonder :-)

Robin Antonisse; dank voor het bouwen. Ik ga me zo snel mogelijk alle ins en outs eigen maken!

Arend.